dijous, 23 d’octubre del 2008

Prou judicis polítics!

Arxivat el cas contra l'estudiant del SEPC a la UB-Raval:

Crònica dels fets:
[Alerta Solidària] L’Audiència Nacional arxiva la causa contra els independentistes de Barcelona i el de Barberà
Països Catalans, 23-10-2008

Tan ràpid com absurd. En menys d’una hora, quatre independentistes han resolt el tràmit de la declaració davant el Jutjat Central d’Instrucció núm. 1 de l’Audiència Nacional. Eren les 11 del mati i han hagut d’esperar-se fins a les 12’45 per rebre la notificació: l’Audiència Nacional, a l’espera del possible recurs de la fiscalia, arxiva la causa i passa el cas als jutjats ordinaris de Barcelona. Així, el tribunal polític de Madrid entén que no hi ha proves per jutjar els quatre independentistes per la crema de fotografies del rei. Ara, els jutjats de Barcelona hauran de dir si s’interessen o no pel delicte de cremar banderes.

Manca de proves, excés de zel polític per part dels Mossos de Joan Saura.

La única prova aportada pels Mossos és un abstracte informe que denota urgència per encausar persones que, conscientment saben que no poden ser ni jutjades per l’Audiència Nacional (per no ser competent en algunes matèries com la crema de banderes) i conscients també que cap d’elles era autora material de la crema de les fotografies del rei ni de les banderes.

Els imputats només han respost, i en català, les preguntes de l’advocada de la defensa, Montserrat Salvador. Tots ells han negat haver cremat fotografies o banderes el passat 11 de setembre tot i que, a mode de reafirmació, un d’ells ha afirmat, com consta en l’acta, que no haver-ho fet “no vol dir que no recolzi aquest tipus d’actes”.

Aprofitant la visita forçada al tribunal d’excepció, l’advocada ha tingut accés al sumari contra en Xavier de Barberà, imputat per una pancarta antiborbònica a la seu de l’Ateneu Popular d’aquesta ciutat. La sorpresa ha estat saber que, malgrat que dels jutjats de Cerdanyola avisaven ahir que la causa havia estat acceptada a Madrid, aquesta va ser arxivada sense cap notificació el dia 15 de juliol. Per tant, bona notícia també per a en Xavier i es confirma que la declaració que va haver de fer el passat 22 de setembre era un simple muntatge per a escarni polític ja que no tenia cap sentit jurídic.

Des d’Alerta Solidària recordem que la cita més important ara, en l’onada repressiva borbònica és la del proper dimecres, dia 29, en que 16 persones seran jutjades per solidaritzar-se amb els primers processats. Tots 16 van cremar fotografies del rei i no se’n penedeixen.

Alerta Solidària fa una crida a participar en els propers actes de suport a Girona (dia 28) i a altres ciutats dels Països Catalans el vespre del dia 29.