dimarts, 8 de gener del 2013

Comunicat davant l'agressió feixista al barri del Raval


 Davant l'agressió de neo-nazis al barri del Raval-Sant Antoni a la zona del Campus de la Universitat deBarcelona, d'Història i Geografia, des del SEPC-RAVAL volem manifestar el següent :


Des del nucli del SEPC del campus d'UB Raval volem manifestar unes consideracions respecte l'agressió feixista i xenòfoba que va tenir lloc ahir al mateix barri del Raval.
En primer terme, volem mostrar el nostre suport i solidaritat al veí que va ser apallissat i pel grup de feixistes. Esperem de tot cor que es recuperi de forma òptima després d'haver passat pel centre hospitalari. No estàs sol, no tinguis por.
Respecte els fets concrets, no en fem una mera condemna: fem una crida a l'estudiantat de la facultat i al veïnat del barri a respondre amb tolerància zero i bel·ligerància mil a la presència de feixistes als nostres carrers i campus universitaris. Ens comprometem a respondre qualsevol intimidació de caire xenòfoba i feixista amb la contundència que requereix la presència d'aquesta lacra que, entre d'altres coses, ha frenat l'avenç social, intel·lectual i els drets civils, nacionals i lingüístics del nostre poble durant més de 40 anys, patint-ne encara les conseqüències.
Afirmem de forma nítida que el feixisme avança si no se l'aniquila i que no podem permetre ni mig cas més d'aquestes característiques. El discurs fàcil, barat i retrògrada del feixisme contra la població immigrada, i sobretot en el context precari que patim les classes populars, suposa un perill que pot comportar un creixement dels adeptes als seus plantejaments. Una petita plaga de rates és un problema a resoldre de forma decidida i urgent, impedint-ne per tots els mitjans la seva multiplicació.
Volem mostrar també la nostra solidaritat amb l'establiment de roba Partisano, que també va patir la intimidació d'aquest grup de feixistes. Ànims i endavant, companyes.
Per acabar, demanem fer córrer la fotografia (exposada a baix del comunicat) on surten totes les cares dels agressors feta al mateix Carrer dels Tallers. És necessari que se sentin insegurs, intimidats i coercitats, i amb una mica de sort, el simple gest de fer-ne córrer les cares, els acabarà costant la integritat física. Així ho esperem, ja que qui sembra homofòbia, xeofòbia i feixisme ha de recollir punyalades.
Ni un pas enrere contra el feixisme!
Fora feixistes dels nostres carrers i centres educatius!
Anem a per ells.
Barri del Raval, a 8 de gener de 2013
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans