dimarts, 24 d’abril del 2012

[Eleccions UB] 26 d'abril: Contra la privatització, contesta'ls lluitant, contesta'ls votant!

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) som l'organització estudiantil de l'esquerra independentista, i treballem amb voluntat d'esdevenir l'eina de tots els i les estudiants dels Països Catalans per la seva autoorganització, formació i presa de consciència en la defensa dels nostres drets com a estudiants i persones.
El proper dijous  26 d’abril es celebraran eleccions per a escollir els representants dels estudiants al claustre, a les juntes de facultat i als consells d’estudis de la Universitat de Barcelona (UB).
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) veiem necessària la nostra participació en aquestes eleccions per fer front als atacs que està patint la universitat pública. Cal lluitar des de tots els fronts, mobilitzant-se i lluitant al carrer, a les institucions, en defensa d’una universitat que respecti la nostra llengua i el nostre país; que estigui al servei real de la societat i que fomenti l’esperit crític de les persones; que eduqui en favor del no-sexisme; i que disposi de tots els recursos humans, materials i econòmics per a poder complir amb la seva funció educativa.
Som conscients de la opacitat de cara a l’estudiantat i les mancances dels òrgans de govern oficials, on els estudiants tenim una representació ben minsa en comparació amb el nostre pes en el sí de la comunitat universitària. En front això apostem perquè l’autèntic òrgan de poder dels i les estudiants siguin les assemblees de facultat, però creiem que cal plantar cara també als seus òrgans i no deixar via lliure als governants de torn o a candidatures fantasma, sense cap tipus de presència real a les facultats i vinculades moltes elles als grans partits i obedients als seus interessos (AJEC = PSOE, FNEC = CiU, EPC = PP/UPyD,...).
Amb la pujada de taxes pel proper curs 2012-13, amb un encariment del 66% del preu dels crèdits, la retirada en moltes carreres de la 2a convocatòria, l’externalització de serveis, i especialment el canvi que preparen amb l’anomenada Estratègia Universitària 2015, s’està portant a la pràctica un pla que pretén aprofundir en el camí encetat pel pla Bolonya i fer realitat la privatització de la universitat. Per això, si el proper 26 d’abril decideixes anar a votar, fes-ho en clau de defensa dels teus drets i de dignitat com a estudiant, i opta per les candidatures d’aquelles i aquells que volem una universitat pública, popular, catalana, de qualitat i antipatriarcal.
Els mateixos que estan desmantellant la universitat pública, encara se'n riuen. Ens diuen que ho hem d’acceptar i callar. Demostrem entre tots i totes que s’equivoquen i esborrem els seus somriures.

“CONTRA LA PRIVATITZACIÓ, CONTESTA’LS LLUITANT, CONTESTA’LS VOTANT”