divendres, 22 d’abril del 2011

Crònica de les jornades sobre la història de l'independentisme català


Els passats 5 i 7 d'abril, l’assemblea de la UB del Raval del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans vam realitzar les Jornades sobre la Història de l'independentisme català.

Les jornades comptaren amb la presència dels historiadors Marc Santasusana i Agustí Barrera, que van fer una bona síntesi sobre aquesta part de la nostra història des dels seus inicis fins la guerra civil i des de la instauració del franquisme fins a l'actualitat, respectivament.

Una vintena d'estudiants de la facultat van assistir a ambdues sessions on es van tractar, entre altres qüestions, l'origen i l'evolució de les primeres formacions polítiques que treballaren pel reconeixement del dret a l'autodeterminació, les seves relacions amb altres espais polítics com l'anarcosindicalisme de l'època i com es dugué a terme la resistència catalana durant la dictadura franquista.


Agraïm així la participació de les estudiants en aquestes jornades i esperem poder comptar amb la vostra presència en propers actes que realitzem des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.