dimarts, 10 de novembre del 2009

ACTE PER LA LLIBERTAT DELS DETINGUTS DE L’ESQUERRA ABERTZALE A LA UB-RAVAL

Mes de 150 persones s’apleguen en un acte a l’Aula Magna de la Universitat del Raval, convocat per la Plataforma per la llibertat dels detinguts i per la democràcia a Euskal Herria.

A l’acte han intervingut Arnau Mallol en representació del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Humbert Roma, periodista del col·lectiu Ramon Barnils, Jaume Botey del PSUC-Viu i Cristians pel Socialisme, Carles Sastre de la Internsindical CSC, Josep Garganté delegat d’autobusos de la TMB i, com a portaveu de l’esquerra abertzale, Miren Legorburu, regidora d’Ondarribia.

A l’acte es va denunciar que amb aquestes detencions es demostrava que el Govern volia tallar qualsevol camí cap a la pau; que l’ofensiva sobre LAB (assalt del local i detenció de Rafa Díez) és un pas més a l’espiral de repressió contra el poble basc. Es va encoratjar a la unitat entre el poble català i basc per fer front a aquestes agressions i també a la unitat entre treballadors/es en defensa de les organitzacions sindicals agredides.

Miren Legoburu, expressà que la lluita de l’esquerra abertzale estava en una nova etapa: si a l’inici de la transició només ells rebutjàvem la via autonomista, avui una majoria del poble basc entén que aquesta via és un camí sense futur. Amb aquesta constatació el conjunt del poble basc pot donar un pas endavant. En aquest context s’entén la resposta massiva de la societat basca darrera la convocatòria de la majoria sindical ELA-LAB del passat 17. Així mateix assenyalà que no hi ha cap possibilitat de solució del conflicte sense donar la paraules a els i les basques.

Al final de l’acte es va fer una crida a continuar la campanya de signatures i pronunciaments per la llibertat immediata dels detinguts, pel fi de la repressió i la derogació de la llei de partits i pel ple reconeixement del dret a decidir del poble basc. Amb l’Eusko Gudariak i Els Segadors es va cloure l’acte.