dijous, 7 de maig de 2009

Comunicat del SEPC vers la Moratòria de Filosofia

Els juntals de filosofia del SEPC ens trobem amb la necessitat d'exposar uns fets que considerem greus:

- Degut a que no es convocava una Junta prevista per Febrer, els juntals de Filosofia, que ja varem demanar la moratòria el passat mes de Desembre, en varem convocar una per al dos d'Abril mitjançant la recollida de signatures. En la Junta extraordinària de la Facultat de Filosofia, el 2 d'abril de 2009, es va votar la Moratòria de la implementació del grau fins el curs 2010-2011, amb el resultat de 23 vots a favor, 13 vots en contra i 3 abstencions.

- El Degà va convocar una altre Junta extraordinària de la Facultat de Filosofia per al 20 d'abril de 2009, on es votaria -fet que ens va deixar perplexes- la Ratificació de la resolució de la moratòria aprovada en junta de facultat el 2 d'abril, i on 20 vots ratificaren la junta a favor, 8 s'hi mostraren contraris i 4 s'abstingueren.

- El Degà proposà una segona votació partint d'una interpretació alternativa del que significa “moratòria”, en la que es proposava implantar el grau i fer una "Comissió de seguiment i implementació del grau pel curs 2009-2010". El resultat foren 22 vots en contra, 6 vots a favor i 2 vots en blanc.

- En acabar la Junta el Degà advertí que no faria els tràmits legals per a que els estudiants que vulguin matricular-se de Filosofia per al curs 2009-2010 en la preinscripció de Maig ho puguin fer en llicenciatura i no en grau.

Davant d'aquests fets, el SEPC advertim i exigim:

1- Que el senyor Jordi Sales ha de respectar la decisió de la Junta, i que estudiarem la legalitat dels seus actes.

2- Que es respectin els acords presos a la Junta de Facultat de Filosofia.

3- Que s'aturi inmediatament la preinscripció del grau pel curs 2009/10.

4- Que hi hagi moratòria a tots els ensenyaments.