dilluns, 23 de febrer de 2009

Un estudiant de la UAB inicia una vaga de fam indefinida

Avui, Tomàs Sayes, militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i estudiant de la Universtat Autònoma de Barcelona (UAB) deixarà d’ingerir, per voluntat pròpia, aliments i romandrà de forma permanent a l’edifici d’estudiants de la UAB. Aquesta acció contundent i extrema, es fa contra l'adaptació a l'espai Europeu d'Educació Superior i per l’actitud intransigent i prepotent de les autoritats universitàries, per negar-se a escoltar les reivindicacions estudiantils.

A les 11:30, coincidint amb l'inici de la vaga, el SEPC ha convocat una roda de premsa Plaça Cívica del campus Bellaterra de la UAB per explicar l'abast de l'acció.

Arnau Mallol, portaveu del SEPC, exposarà els motius pels quals es realitza l'acció i els objectius d’aquesta protesta i Tomàs Sayes, explicarà els aspectes tècnics del desenvolupament de la vaga (assistència mèdica,condicionament de l’espai, web de seguiment...
Els estudiants ja van advertir fa més d'una setmana que prendrien aquesta mesura contra el pla i a favor de la readmissió dels sis expulsats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després d'algunes protestes. També demanaran la paralització del pla, de "la repressió" i la l'efectuació d'un referèndum sobre el pla.

En roda de premsa, després de rebentar la inauguració del Campus de la Comunicació de la Pompeu Fabra (UPF), van avisar que seria una vaga "fins a les últimes conseqüències i de manera molt seriosa".

Han explicat que la realitzarà un alumne de la UAB perquè es tracta del centre "on hi han hagut les expulsions i expedients" al llarg de les protestes contra el pla Bolonya.

Tomàs Sayes ha participat des de l'inici de les mobilitzacions estudiantil contra Bolonya se li va obrir un expedient informatiu com a altres companys, però finalment no se'l va incloure en la llista d'amonestats ni expulsats.

Aquesta vaga començarà just una setmana després que el Comissionat d'Universitats i Investigació de la Generalitat, que dirigeix Blanca Palmada, celebrés la Mesa Nacional per a la Universitat Pública, trobada que va acabar amb cinc dels 17 alumnes que van assistir.

Aquesta vaga començarà just una setmana després que el Comissionat d'Universitats i Investigació de la Generalitat, que dirigeix Blanca Palmada, celebrés la Mesa Nacional per a la Universitat Pública, trobada que va acabar amb cinc dels 17 alumnes que van assistir. I és que les assemblees de facultat com els sindicats SEPC i AEP demanem que s'aturi el procés de Bolonya i s'obri un debat real amb tots els agents implicats.

Pel que fa a les consultes, el 26 de febrer la Universitat de Barcelona (UB) farà un referèndum, a petició de més del 50% dels estudiants claustrals amb la pregunta 'S'ha paralitzar l'aplicació del EEES per iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat pública?'.

Segons el SEPC, també s'estan tramitant consultes a la UPF i a la Politècnica de Catalunya (UPC) sobre la mateixa qüestió.

Extret de llibertat.cat, enllaços relacionats.

Bloc d'en Tomàs per seguir la vaga de fam.