dimecres, 24 d’octubre del 2012

Concert per la llengua el dissabte 27 octubre a Vilanova i la Geltrú



  Concert per la llengua el proper dissabte 27 d'octubre de a Vilanova i la Geltrú.

En el marc de la campanya nacional del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, en defensa del Català com a llengua vehicular als nostres centres d'ensenyament i els nostres espais educatius i contra tota agressió lingüística que afecta el català a dins les aules, aquest proper dissabte 27 octubre el Sepc amb la col·laboració de l'Ateneu Vilanoví hem organitzat un concert a la zona esportiva del Garraf ( Vilanova i la Geltrú ) en el marc d'aquesta campanya, " aturem l'ofensiva espanyola i francesa " Exigim l'ensenyament en Català ", on hi tocaran els grups : AT VERSARIS, OBRINT PAS,KOP,EINA I EBRY KNIHT, serà aprtir de dos quarts de nou del vespre. Les entrades ja estan a la venta, i el preu són de deu euros anticipada i quinze euros a taquilla.

Durant la tarda també hi hauran  un grapat d'activiat : dinar popular organitzat per Alerta Solidària,Concert de Folg d'un grup basc, cultura popular,acte polític i una cercavila reivindicativa fins la zona del concert.

us hi esperem !!!!!



Als Països Catalans, cada dia són més les agressions que rep l’ensenyament en la nostra llengua. Els exemples de voler eliminar-nos com a poble s’intensifiquen i es fa pales de la clara intenció espanyolitzadora de la dreta més salvatge que tenim a casa nostra. A la Franja eliminen la oficialitat del català per dir-ne aragonès oriental i afegir-hi una mentida més a la llista d’invents de voler tapar la identitat catalana que tenim al nostre territori. Al País Valencià i a les Illes, l’ofensiva espanyola contra la unitat territorial és més forta que mai i els governs feixistes del Partit Popular de la mà del d’Artur Mas a Catalunya, es mostren més vulnerables que mai en veure com creix la força del moviment independentista català i les úniques armes que tenen són la de voler acabar amb la llengua, el que ens uneix com a poble i el que ens segueix creant la nostra història.
L’Estat Francès també és culpable. Culpable de restringir l’educació catalana a aquells que puguin accedir a les Escoles Bressoles i de no ensenyar als nens i nenes en l’àmbit educatiu públic de la Catalunya Nord que la llengua comuna és el català. Un territori que pateix una ocupació francesa i que maltracta la cultura catalana d’aquest.
Així doncs, podem comprovar que les agressions feixistes de la dreta Espanyola i Francesa no tenen fre i és per això que nosaltres, el poble català, els estudiants i els joves, hem d’estar units per fer front als seus atacs. 
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, mostrem el nostre rebuig a totes aquestes mesures que estan acabant amb la unitat dels Països Catalans i encoratgem als estudiants a participar de les mobilitzacions que es vagin duent a terme i a defensar el nostre dret a estudiar amb la nostra llengua. Des dels més menuts de tots als més grans els hi hem de plantar cara! Hem de lluitar per construir un futur on les generacions que ens segueixen puguin aprendre, llegir i xerrar en català arreu dels Països Catalans! 
Aquest curs, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans us presentem el concert “aturem l’ofensiva espanyolista i francesa, EXIGIM L’ENSENYAMENT EN CATALÀ” on tocaran Obrint Pas, KOP, Eina, At Versaris i Ebri Knight, el dia 27 d’octubre a Vilanova i la Geltrú.
El concert tindrà lloc a, Parc Esportiu del Garraf, Rambla Sant Jordi.


                                                  A LES NOSTRES AULES EN CATALÀ!