dimecres, 6 de maig del 2009

Crònica de la diada del 23 d'abril al Raval

Per segon any consecutiu, el nucli del SEPC Raval, que agrupa les facultats de Geografia i Història i Filosofia de la UB, ha portat la reivindicació per la llengua catalana, eix tradicional de la lluita de l’Esquerra Independentista en el seu conjunt per la diada del 23 d’abril, a la Universitat.

Des de primera hora del matí una desena de persones han estat eleborant i penjant pancartes a favor de la llengua, mentre d’altres elaboraven un mural amb el lema “El bilingüisme trepitja la nostra llengua. Als Països Catalans, en català!”, lema de l’Esquerra Independentista per la diada d’enguany.

Cap a les dues del migdia un centenar de persones s’han aplegat al campus universitari del Raval coincidint amb la mostra de cultura oferida per bastoners de Sant Andreu i de la Vila de Gràcia. Després del dinar uns cantautors de la Vila de Gràcia han aportat el festiu a la diada.

A mitja tarda, els militants i simpatitzants de l’Esquerra Independentista que encara s’aplegaven al Raval, s’han despleçat fins a la Rambla de Canaletes, lloc d’inici de la manifestació organitzada per l’Esquerra Independentista del Barcelonès.

Acte polític de la tarda: