dimarts, 24 de febrer del 2009

26-F:Referèndum a la UB: per aturar Bolonya, digues SÍ!

El proper dijous 26 de febrer es celebrarà a la Universitat de Barcelona (UB) un referèndum sobre el Procés de Bolonya. Es tracta d’una iniciativa d’un grup de 57 representant dels estudiants al Claustre, que d’acord amb el reglament d’eleccions d’estudiants, poden convocar un referèndum. Per tal que el referèndum tingui validesa cal superar el llistó del 10% de participació, el doble de la participació dels estudiants a les eleccions al rector, que es va quedar en un 5’30%.

En cas de superar aquest llistó, el resultat del referèndum vincularà el 30% de vots que els estudiants tenen al Claustre, en la votació de la mateixa moció.

La pregunta que es realitzarà al referèndum i que s’ha demanat com a moció per a una sessió extraordinària del Claustre és: S'ha de paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), conegut com a Procés de Bolonya, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?

Malgrat l’actuació deliberadament passiva del rectorat de la universitat que ha intentat silenciar la celebració d’un referèndum incòmode per a les autoritats i que intenta, descaradament, que la participació no arribi al 10% necessari, els estudiants s’han abocat a la campanya per tal d’aconseguir un Sí alt i clar.
Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans fem una crida a tot l’alumnat de la Universitat de Barcelona a acudir a les urnes el dijous per dir SI, sí a la universitat pública i de qualitat, sí a la participació i al diàleg, sí a construir la universitat pública del futur entre tots.

Per aturar Bolonya, digues Sí!

Universitat de Barcelona, 21-2-2009