divendres, 28 de novembre del 2008

La proposta de sanció per als expedientats de la UAB arriba fins als 11 anys d’expulsió

Universitat Autònoma de Barcelona, 28-11-2008

Ahir es va fer pública la proposta de resolució dels expedients sancionadors oberts a 28 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els instructors dels expedients proposen l’expulsió de la universitat dels estudiants per un període d’entre 1 i 11 anys, ja que consideren la participació d’aquests estudiants en diverses protestes davant de les reunions del Consell de Govern, per exigir responsabilitats per les intervencions policials dins del recinte universitari; i davant de la reunió de la Junta Permanent de la Facultat de Lletres, que s’havia creat de forma il·legal; són actuacions constitutives d’una “falta greu de manifestacions contràries a les institucions”, en base a un Reglament Disciplinari del 1954.

Ara mateix, el rector de la UAB, Lluís Ferrer, i la professora universitària, Anna Ripoll, a qui el rector a delegat algunes de les seves funcions, són les persones encarregades de certificar si es procedeix a l’expulsió d’aquests estudiants.

Davant d’aquest fet, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) volem manifestar:

- Tot el nostre suport als estudiants sancionats per la seva lluita en defensa d’una universitat pública i de qualitat.
- Que la proposta d’expulsar de la universitat a 28 estudiants suposa un atac directe als principis democràtics, en que s’ha de basar una universitat pública.
- Que l’equip de govern de la UAB continua amb l’estratègia de la coacció i la força per tal de silenciar la veu crítica dels estudiants, i d’aquesta manera imposar les directrius de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), evitant sempre mantenir una actitud dialogada amb els diversos agents de la comunitat universitària.
- Que la violència policial, els expedients i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d’una universitat de qualitat i al servei de la societat.
Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:
1.- La fi de la persecució política contra els estudiants que es mobilitzen en defensa de la universitat pública i de qualitat.
2.- La retirada immediata de tots els expedients als estudiants de la UAB.
3.- Que s’arxivi la causa penal oberta contra 15 estudiants de la UAB.
4.- El compromís de tots els òrgans de govern de la UAB de resoldre pacíficament i amb diàleg qualsevol afer, conflicte o protesta que pugui sorgir dins del recinte universitari, rebutjant d’aquesta manera la utilització de mètodes violents o coactius.
Finalment, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans encoratgem al conjunt dels estudiants, i de la societat civil, a continuar la lluita en defensa de l’educació pública i de qualitat, i a denunciar la repressió i la negació dels nostres drets fonamentals.

Sindicat d’Estudiants dels Països CatalansCerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), 28 de novembre de 2008