dissabte, 21 de novembre del 2009
jornada agitativa contra la repressió
dimarts, 10 de novembre del 2009
Crònica de l'acte "Moviment juvenil i repressió política als Països Catalans"

En l'acte hi foren presents en Gerard de Lleida, membre de l'assemblea de joves de la ciutat i al qual li demanen 6 anys de presó per defensar el Roser, un símbol històric de la ciutat que volen convertir en un parador nacional; en Jona, membre de l'assemblea de joves de l'Eixample, al qual li demanen 8 anys de presó per participar en una manifestació contra el forat de la vergonya, i en Karim, membre de l'assemblea de joves de Vilanova i d'Endavant-OSAN, condemnat a una pena multa de 50 dies per participar en una manifestació contra la crisi. Per la seva part, Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista, feu un repàs del paper i la funció de la repressió política contra els moviments de caràcter rupturista. L'acte clogué amb diverses intervencions del públic assistent, així com es recordà que en els propers mesos més de 150 membres del moviment juvenil i estudiantil català seran jutjats/des.
ACTE PER LA LLIBERTAT DELS DETINGUTS DE L’ESQUERRA ABERTZALE A LA UB-RAVAL

A l’acte han intervingut Arnau Mallol en representació del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Humbert Roma, periodista del col·lectiu Ramon Barnils, Jaume Botey del PSUC-Viu i Cristians pel Socialisme, Carles Sastre de la Internsindical CSC, Josep Garganté delegat d’autobusos de la TMB i, com a portaveu de l’esquerra abertzale, Miren Legorburu, regidora d’Ondarribia.
A l’acte es va denunciar que amb aquestes detencions es demostrava que el Govern volia tallar qualsevol camí cap a la pau; que l’ofensiva sobre LAB (assalt del local i detenció de Rafa Díez) és un pas més a l’espiral de repressió contra el poble basc. Es va encoratjar a la unitat entre el poble català i basc per fer front a aquestes agressions i també a la unitat entre treballadors/es en defensa de les organitzacions sindicals agredides.
Miren Legoburu, expressà que la lluita de l’esquerra abertzale estava en una nova etapa: si a l’inici de la transició només ells rebutjàvem la via autonomista, avui una majoria del poble basc entén que aquesta via és un camí sense futur. Amb aquesta constatació el conjunt del poble basc pot donar un pas endavant. En aquest context s’entén la resposta massiva de la societat basca darrera la convocatòria de la majoria sindical ELA-LAB del passat 17. Així mateix assenyalà que no hi ha cap possibilitat de solució del conflicte sense donar la paraules a els i les basques.
Al final de l’acte es va fer una crida a continuar la campanya de signatures i pronunciaments per la llibertat immediata dels detinguts, pel fi de la repressió i la derogació de la llei de partits i pel ple reconeixement del dret a decidir del poble basc. Amb l’Eusko Gudariak i Els Segadors es va cloure l’acte.
Crònica de l'acte "350 anys d'ocupació, 350 anys de resistència"

Durant l'acte es passà primerament el vídeo "La Catalunya escapçada", editat per la plataforma 350 anys, que agrupa diverses organitzacions socials, polítiques i sindicals de la Catalunya Nord, sobre l'ocupació de la catalnuya Nord per part de l'estat francés i conseqüentment la mutilació de la nació catalana. Tot seguit, el professor de la UB Angel Casals realitzà una xerrada per aprofundir en aquest procés. La xerrada clogué amb diverses intervencions del públic assistent.